Lucht/water

Lucht/water-warmtepompen
Het Altherma systeem van Daikin haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze, na verdichting tot een hogere temperatuur, af aan het binnencircuit. Dit systeem kan gebruikt worden met bestaande radiatoren!

Daikin Altherma Lage temperatuur is de perfecte oplossing voor nieuwbouw met een lage warmtebehoefte.

outdoor unit  Altherma outdoor unit Indoor unit - EKHBH

Buitenunits 

Daikin Altherma maakt gebruik van natuurlijke energiebron.
De buitenunit haalt immers warmte uit de omgevingslucht en verhoogt de temperatuur tot ze hoog genoeg is om uw huis te verwarmen. De buitenunit draagt deze warmte met behulp van een warmtedragend medium over naar de binnenunit. De buitenunit is snel en eenvoudig te monteren zonder boor- of graafwerken. Daikin Altherma is de ideale oplossing voor een huis of flat met of zonder tuin.

Binnenunits 

De binnenunit verwarmt het water dat door uw lage temperatuur radiatoren, vloerverwarmingssystemen en ventilo-convectoren circuleert. Het voorziet u, eventueel, ook van sanitair warm water.

De buitenunit komt in twee reeksen voor: 6, 7 & 8 kW en 11, 14 & 16 kW (éénfasig en 3-fasig).
Deze omkeerbare lucht/water warmtepomp bevat een Invertergestuurde compressor. Het Inverterprincipe stemt het systeem constant af op de reële verwarmingsbehoefte. Gedaan met omslachtige instellingen ! De ingestelde temperatuur blijft constant, ongeacht de wisselende omgevingsfactoren, zoals de hoeveelheid zonlicht, het aantal mensen in de ruimte. Dit resulteert in een onovertroffen comfort, een langere levensduur van het systeem dat immers alleen werkt wanneer dat nodig is, en een extra energiebesparing van minstens 30% in vergelijking met warmtepompen zonder inverter.

De binnenunit bestaat in twee versies, en elke versie is beschikt over twee capaciteiten. De EKHBH is enkel voor verwarming en de EKHBX is voor verwarming en koeling.