Royal Comfort

Het systeem van ECO-W voor droge vloerverwarming wordt ook wel “Royal Comfort” genoemd en is een uniek systeem op de markt, dat zich onderscheidt van de concurrentie door het gebruik van aluminium.


De voordelen zijn niet gering: doordat er geen PUR voorzien dient te worden bespaart u aanzienlijk en bovendien wordt door een dunnere chapelaag een snellere opwarmingstijd gerealiseerd.

 

Bij een "droog vloerverwarmingssysteem" worden de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatieplaten gemonteerd. Deze platen hebben een tweedelige functie. Het voorkomen van warmteverliezen naar beneden en het bevestigen van de verwarmingsbuizen op regelmatige verlegafstanden in de vloer. Deze isolatieplaten zijn bekleed met een duurzame aluminiumlaag welke volledig aansluit rond de verwarmingsbuizen. De Gehele vloeroppervlakte wordt vervolgens afgedekt met volle aluminium stralingspanelen. Hierdoor bekomen we één stralingsoppervlak. Omdat aluminium een zeer goede warmtegeleidingfactor heeft, bekomen we op deze manier een optimale warmtedoorstraling. Dit geeft ons een korte opwarmingstijd, een lage ketelwatertemperatuur = Energiebesparend.

Het ECO-W Royal Comfort vloerverwarmingssysteem is door al deze aspecten onmiskenbaar het meest geperfectioneerd verwarmingssysteem op dit ogenblik . Door zijn doordachte constructie is ECO-W Royal comfort het enige verwarmingssysteem dat gedurende de bouwwerken niet kan beschadigd worden omdat de verwarmingsbuizen "vrij" zijn opgesteld onder de dekvloer. Door deze "vrije" opstelling kunnen deze verwarmingsbuizen uitzetten en krimpen onder invloed van de temperatuursveranderingen. Spanningen, met als gevolg barsten in de vloer zijn hiermee uitgesloten. Al deze realistische beschouwingen in acht genomen garandeert het Royal comfortsysteem een ongeëvenaard comfort, een behaaglijke en gezonde warmte, gekoppeld aan een lage energiekost en een bedrijfszeker gebruik. Ook bij het Royal comfortsysteem worden de verwarmingsbuizen ondergronds uit één stuk gelegd. Bovengronds worden ze aangesloten op een collector zoals voorgesteld bij het ECO-W budget vloerverwarmingssysteem.